Частният съдебен изпълнител Стоян Якимов и помощник съдебният изпълнител Ирина Парапунова си направиха отвод, като отказаха да изпълнят въвод във владение по вътрешно убеждение и морални причини

Скандалът със сградата на ул. „Съборна“ 7 извади на показ не само отрицателните черти на българските магистрати

В края на деня на 9 юни екипът на Сити Марк Арт Център разпространи следното съобщение:

Скъпи приятели и съмишленици, съграждани! Първата морална победа е налице! В държавата България още има честни и достойни хора. Преди минути частният съдебен изпълнител Стоян Якимов е подал отвод за изпълнение на процедурата по въвод във владение на опонентите на Сити Марк ООД в имота на ул.”Съборна”7 в София. Парите не са всичко за всекиго! По чисто морални съображения г-н Стоян Якимов и помощник съдебния изпълнител Ирина Парапунова отказват да реализират процедурата на 12.06 в 10.00 ч.

Както вече SOSbg писа:

Разследване: Как с искова молба, намерена от огняр и чистачка в Никопол, отнеха апетитен имот на ул. „Съборна” в София

Престъпната схема по която е отнет имота на ул.”Съборна”7 предизвика силно негодувание сред артистите, които създават програмата на културното средище Сити Марк Арт Център, известно на софиянци и като старото кино Левски. В социалните мрежи започна петиция за възстановяване на законността и отменяне на основаното върху документно престъпление решение на съдията от Никополския съд Тодор Тихолов:

Популярни артисти призовават публиката за подкрепа срещу имотна измама

Междувременно докато законните собственици очакват Върховния касационен съд да разгледа възражението им, правосъдието у нас позволява частен съдебен изпълнител да изведе осъдените стари собственици от магазините им. Това трябваше да се случи на 12. 06., в понеделник. Докато магистратите Стоян Якимов и Ирина Парапунова не направиха отвод поради вътрешното си убеждение и морални причини.

Сега предстои ищците от „Булгарплодекспорт“ ООД да търсят друго ЧСИ  и процедурата по въвода да започне отново.

Без да се намесваме в графика на ВКС, повишения обществен интерес очаква висшите магистрати да се произнесат по казуса.

Петицията в подкрепа на законността и правото на собственост продължава на адрес:

https://www.peticiq.com/176056

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички