ПРОЦЕДУРА

Дора Милева: Сметката ще бъде готова до края на месеца, след това чакаме купувачът на емблемата на ЦСКА да плати 8-те милиона

Синдик Дора Милева хвърли яснота кога фирмата "Ред Енимълс" ще трябва да плати парите за спечелената емблема на фалиралото автентично дружество ПФК ЦСКА АД.

"Сметката ще бъде готова до края на месеца. Напълно възможно е това да се случи в този срок. Дотогава няма как парите да бъдат преведени. Най-големият процент ще отиде към кредиторите на първи ред, те са обезпечени и имат привилегия (б.а. - НАП и Инвестбанк). Няма как всички кредитори да бъдат удовлетворени. Не може да се случи. Как да покрием 25 милиона с 8? Не е възможно, иначе с най-голямо удоволствие бих го направила. Така че ще има и неудовлетворени кредитори, както и частично удовлетворени", коментира Милева пред "Тема Спорт".

"Парите ще се разпределят по реда на класовете кредитори, които са общо 6. Поред и докъдето стигнат парите. Всичко е въпрос на изчисление, което не се прави никак лесно. Всичко трябва да бъде много прецизно, Максимално бързо се опитваме да приключи процедурата, защото кредиторите започнаха да звънят и да питат какво става. Видяха, че ще има пари и изведнъж се заинтересуваха много от развитието на процедурата. Така че това, което зависи от нас, гледаме да го свършим в най-кратки срокове. А после ще чакаме и това, което зависи от купувача - да си изпълни задължението и всички да сме доволни", коментира още Милева.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички