Честър Бенингтън се самоуби, Linkin Park са съкрушени

Самоубийството на певеца на Linkin Park Честър Бенинтгън дошло като гръм от ясно небе за останалите членове на състава му, които трябвало да участват във фотосесия с него, съобщава сайтът TMZ.

Снимките е трябвало да бъдат направени един час, след като е било открито безжизненото му тяло. Групата се е готвела за нови гастроли точно след една седмица.

Бенингтън е почивал заедно със съпругата си в щата Аризона и се завърнал в Лос Анджелис в сряда. Според последни данни вокалистът на Linkin Park се е самоубил или в сряда вечерта, или четвъртък сутринта. На бандата ѝ предстоеше турне под названието "One More Light", което трябваше да стартира на 27 юли в Мансфийлд, щата Масачузетс, и да приключи на 5 ноември в Токио.
Много звезди от света на музикалния бизнес изказаха съболезнованията си във връзка с трагичната кончина на Бенингтън.

23-годишният Стормзи, който наскоро записа с него и групата му парчето "Good Goodbye" заяви, че е с разбито сърце след случилото се.

Съболезнованията си изрази и Фарел Уилямс. Според рапъра Честър Бенингтън е повлиял на цяло поколение музиканти.

Певицата на групата Paramore Хейли Уилямс изтъкна, че Честър е вкарал много красота в свят, който доста често е много мрачен.

Фронтменът на Green Day Били Джо Армстронг довери ,че винаги ще си спомня за Честър като за един интелигентен и мил човек с невероятен певчески талант.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички