ЗК"Надежда": Ликвидацията на една преуспяваща компания е вън от нормалния разум, някой иска да присвои бизнеса ни

Снимка: "Капитал"

Ние приемаме решението на Комисията за финансов надзор като неаргументирано, незаконосъобразно и от чисто морална гледна точка незаслужено и несправедливо. Това каза Виктор Серов, председател на Съвета на директорите на „Ви Веста холдинг”, във връзка с отнемането на лиценза на на застрахователна компания "Надежда". Решението, взето на 17 август, е без прецедент в новата история на България. Сред клиентите на компанията са Министерство на отбраната, НЕК, АЕЦ "Козлодуй", ЧЕЗ

Серов посочи, че ЗК "Надежда" макар и една от малките компании на пазара, е компания с 12 -13-годишна история. За миналата финансова година е реализирала ръст на премийния си приход от 38 пъти. Това е компания, която е увеличила за миналата година активите си с 3 пъти. Това е компания, която е платила данъци на българската и на италианска държава за миналата година в размер на 2,6 млн. лв.

„Тоест става дума за една преуспяваща българска застрахователна компания, която за 2016 г. е и най-бързоразвиваща се такава”, посочи Виктор Серов.

Тъй като прочел в медиите и сравнения с КТБ, той каза: "Единственото общо между нас и КТБ е че ни отнемат лиценза, нищо друго общо няма. „Обратното, въпреки че лицензът ни е отнет още от 16 юни и дейността ни е спряна без да можем да сключваме нови застрахователни договори, ние продължаваме да плащаме вече 70 дни от 16 юни насам”.

„Аз нямам логично обяснение. Нормалният разум отхвърля това, което се случва. За мен е абсурд някакъв. Вече от там нататък можем да градим всякакви теории, аз си имам своя собствена”, каза той.

Виктор Серов припомни, че са заведени пет дела, още три чакат номера, с това общо ще станат девет дела. На въпроса дали може да се обърне към европейски съдебни органи, той каза: „Ние вярваме на българския съд и вярваме, че българският съд ще се произнесе , тъй като това, което се случва е абсурдно. Но ако така или иначе това не се случи, ние ще се обърнем към европейския съд и към европейския надзорен орган където ще си търсим правата”, заяви той.

Източник: Expert.bg

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички