Към проф. Николай Денков, министър на образованието и науката

Адекватни ли са обясненията на Ваня Кастрева?

Снимка: Blagoevgrad-News

Както вече SOSbg съобщи:

Дете на 11 години почина след побой от съученик в столично училище

БНР цитира обясненията на началника на столичния испекторат Ваня Кастрева:

Момиченце от 4-ти клас е получило последователни три припадъка в коридора на училището, ударило си е главата… Майката е била съвсем близко до училището, тя е чакала детето си – говорим за време, в което приключва целодневната организация на децата.

В сайта на БНР можем да прочетем и поясненията на ачалникът на Столичната полиция старши комисар Младен Маринов:

11-годишно момче нанася удар на 11-годишно момиче в областта на корема, вследствие на което по-късно на момичето му прилошава, вика се „Бърза помощ“ правят се опити за оказване на първа медицинска помощ – не са успешни и детето е откарано в „Пирогов“. Незабавно са предприети действия за реанимиране на детето, но след  около час и половина почива в „Пирогов“. Има образувано следствено дело, продължават процесуално-следствени действия. Първо трябва, след извършване на аутопсията, да се установи причината за смъртта и вече оттам да се изясни фактическата обстановка към момента.

Без да коментираме цитираното очакваме да разберем становището на министър Николай Денков адекватни обяснения пред медиите и обществото е дала за трагичния инцидент шефката на Регионалното управление на образованието в София?

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички