Игри и закачки на „Позитано 20“

Маневрите на Нинова – Ни-нови, нито оригинални

Корнелия Нинова постави три условия, за общ антикорупционен законопроект с ГЕРБ, Георги Гергов коментира, че БСП е аут, а не е алтернатива. Подхвърлиха на отхвърления Янаки Стоилов утешителна позиция
Снимка: PressTV

Опитват се да ни внушават, че трябва да направим общ законопроект с ГЕРБ, каза Нинова пред Националния съвет на БСП. Ще го направим при три условия - този орган да се занимава с разследвания, а не с констатации, т.е. с истинско събиране на доказателства; да се занимава с корупционни престъпления по високите етажи на властта, а не с административни нарушения; и този орган да има председател, назначен от президента на републиката, посочи тя.

Спорът кой ще  назначава председателя на бъдещия мегаорган с огромна и безконтролна власт да нарушава граждански права, да окуражава доносниците, да разрешава безразборната злоупотреба със специални разузнавателни средства и да конфискува имущество е поредната имитация на опозиционност от страна на Корнелия Нинова.

Още на 28. 08. 17 г. Висшия адвокатски съвет разпространи Становище до министъра на правосъдието по проекта на Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

В Становището подробно са коментирани недъзите, нарушенията на демократични принцини и противоконституционността на предложения  законопроект. От медийната шумотевица обаче не става ясно с какво проектът на БСП е по-добър. Това не попречи на Корнелия Нинова да реди гръмки фрази пред Националния съвет:

Обществото очаква алтернатива на това управление и нека този сезон бъде сезонът на алтернативата за "БСП за България", заяви Нинова и призова да се започне от антикорупционния закон, който бил част от битката с паралелната държава.

По-рано днес членът на Националния съвет на БСП Георги Гергов коментира, че БСП е аут, а не е алтернатива. Ние още не сме дали отговор защо загубихме изборите, защото ГЕРБ не ги спечели, ние ги загубихме, посочи той. Алтернативата тепърва ще я доказваме със закони, коментира Гергов.

Според него левицата предлага 14 законопроекта, нито един от които не покрива нейната програма. Тези законопроекти са проява на едно заяждане, а не конкретно по темите и проблемите, които има българският народ, смята той.

Подложена на силен натист от бизнесмена, лидер на пловдивските социалисти, Корнелия Нинова реши да пофлиртува с представителите на лявото крило в Столетницата.  Така по нейно предложение Националният съвет на БСП създаде в рамките си правен съвет. Той  ще се оглавява от Янаки Стоилов, като  ще бъде съставен от 23 членове - юристи.

Слабо утешение за Стоилов, който не бе допуснат в листите за парламента заради волунтаристичните в стил китайска културна революция упражнения на Корнелия Нинова за партийното строителство в БСП.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички