Огнян Минчев: Този, който изоставя идентичността си, ще се наложи да събуе и гащите си

Свидетели сме на пореден "мултикултурен" идиотизъм - този път от страна на LIDL

Не може да има "гръцка седмица", нито каквото и да било друга гръцка проява, която кастрира един от най-важните белези на гръцката културна идентичност - християнската й принадлежност.

Свидетели сме на пореден "мултикултурен" идиотизъм - този път от страна на LIDL. Целта е прозрачна - да се хванат за клиенти мюсюлманите от LIDL.

Лошото е, че нито LIDL, нито който и да е друг от "мултикултурно" чувствителните биха дори и помислили да махнат полумесец или минаре от снимка на джамия.

Християнството трябва да търпи всичко - като започнем с отхвърлянето му като основен източник на европейската идентичност (в увода на проваления опит за европейска конституция) и като приключим с кастрирането на духовен символ като църквата в Санторини.

Изоставихме последните групи близкоизточни християни, избивани от ислямистки бандити, за да не обвинят Европа, че е "християнска".

"Реал" Мадрид отряза кръста от короната на Испания, която стои над герба на клуба - за да вземе финансиране от Емиратите и да се хареса на спонсора. Повече щеше да му се хареса, ако отборът излезе на терена без гащи.

Но и без това е ясно, че този, който изоставя идентичността си, ще се наложи да събуе и гащите си. Подкрепям бойкота на LIDL до възстановяване на кръстовете над храма в Санторини.

Източник Фейсбук

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички