Антоанета Василева: Аз питам президента, отговаря ми главният прокурор

Цветан Василев не искал да бъде сравняван със Сергей Магнитски, нито да бъде на неговото място, съпругата му щяла да пише и до други президенти

Би Ай Ти  излъчи първата част от интервюто на Люба Кулезич с банкера Цветан Василев и съпругата му Антоанета.

В разговора банкерът укори президента Румен Радев, че не е наложил отлагателно вето на промените в Наказателния кодекс, които са приети конкретно заради делото срещу него.

Това прилича на един театър на абсурда, с лошо скалъпен сценарии и с лоши актьори. Аз питам президента, отговаря ми главният прокурор. В обръщението му към нас през медиите Сотир Цацаров казва „Няма лична вендета в Наказателния кодекс . Българската прокуратура работи по българските закони, според които виновните биват обвиняеми и това е целта на наказателния процес“. Аз питам кой доказа, че сме виновни, как така ние сме лишени от основните права като граждани на Република България, коментира съпругата на Цветан Василев.

Антоанета Василева беше категорична, че обвиненията срещу дъщеря ѝ Радосвета са лична вендета.

Цветан Василев отрече да е бил част от мафията:

На мене ми се е налагало да търся решения, за да предпазвам банката, да предпазвам инвестициите от тяхната алчност, от рекета, защото аз съм рекетиран от 2009 г. непрекъснато. Тука не говорим за корупция, тука говорим за откровен рекет.

А върхът на този рекет бяха вече изискванията на Пеевски от май месец 2014 г., за което аз подадох надлежно сигнал през Виенската полиция и който сигнал беше разгледан и затворен като случай от същата тази прокуратура под ръководството на същия този главен прокурор, като са били разпитани, забележете три лица – Делян Пеевски, Александър Ангелов, неговият одновен адвокат и Бисер Лазов, който е пък основният свидетел на прокуратурата и лицето, което е замесено в основните кражби на активите в банкото след затварянето ѝ.

Очаквайте продължение...

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички