Скандал: Лудогорец е платил VIP ложата на "Армията", Майкъла поръчал и се покрил

Една четиригодишна унизителна за ЦСКА и един от шефовете в тогавашния клуб тайна излезе наяве
Снимка: bTV

Ръководството на Лудогорец е платило половинита пари за изграждането на VIP ложата на стадион "Българска армия"! Тази новина е пазена в тайна повече от четири години, но днес Sportal.bg разкрива цялата истина.

През 2013 година човек от ръководството на ЦСКА осъществява контакт с колега от Лудогорец с молба да го свърже с фирмата, която е изградила ложата на "Лудогорец Арена". Идеята на "червените" е била да направят подобна луксозна трибуна. Разградчани откликват на молбата и свързват ЦСКА с въпросната фирма. Всичко върви по план и ложата е направена.

В момента обаче, когато трябва да се плати втората вноска на фирмата, един от шефовете на "червените" започва да се крие от представителя, който го търси да си разчистят сметките. Съвсем логично от фирмата се обръщат към Лудогорец, тъй като един от ръководните фактори е направил връзката и е близък със собственика на компанията.


Босът на българския шампион се заема със задачата да изглади отношенията между двете страни, но и той удря на камък. От ЦСКА категорично му заявяват, че нямат пари да платят. За да не си развалят отношенията с въпросната фирма, шефовете на "орлите" решават да оправят парите, които трябва да се доплатят. Сумата е осем хиляди лева.

Интересното е, че през годините от Лудогорец нито веднъж не са дали гласност на проблема. Една от причините е, че шефовете на разградчани симпатизират на ЦСКА от малки. Те са приели, че по този начин са помогнали на "червените". От изграждането на ложата с активната помощ на Лудогорец, на "Армията" не е забит и един пирон. Единствено тревната настилка на "Армията" е в добро състояние.

Агенция "Блиц" е разровила случая е се е оказало, че въпросният бивш шеф в ЦСКА не е друг, а Георги Илиев - Мейкъла, който и до ден днешен тръби наляво и надясно, че лично е извършил въпросните ремонти, при това със собствени средства. Все в тази връзка много колеги си припомнят, че изгарящият от любов към родния ЦСКА Илиев беше сред първите, кито заведоха дело срещу умиращия "червен" клуб преди години.

Всъщност, както неведнъж сме отбелязвали, бутафорните действия и изявления на човек като Майкъла будят единствено смях и съжаление сред изстрадалите привърженици на каузата ЦСКА. Но случаят може да се разгледа и по-сериозно. Дали пък някой от сегашните управници на Армията" няма да се сети да потърси отговорност в съда на самозвания спомоществовател?

Не само заради парите. Повече заради унижението.

ВИЖ ОЩЕ: Майкъла, един обикновен лъжец

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички