Цонко Цонев-Кметъла: Елена Йончева да разгледа и действията на подкрепената от БСП за кмет на Каварна Нина Ставрева

Ставрева създала в общината широка корупционна коалиция между приближени на Живко Суджука и кадри на БСП
Снимка: Фейсбук. Кметъла въстана срещу дерибейството на Нина Ставрева

След като „смъртно раненият“ от разкритията на „кумгейт“ в Хасково Делян Добрев напусна политиката,

Делян Добрев напусна политиката, бил "смъртно ранен"
легендарният бивш кмет на Каварна Цонко Цонев Кметъла се обърна във фейсбук, към Елена Йончева, която направи видими за обществото скандалните роднинско-приятелски афери в Хасково, с призив да продължава с разкриването на подобни корупционни практики.
Елена Йончева: Роднини и близки на Делян Добрев са подчинили Хасково, държат "ножа и хляба"
Като пример Цонев посочи поведението на сегашния кмет на Каварна Нина Ставрева. Ето какво написа Кметъла в профила си:

Искам да представя на вниманието на госпожа Елена Йончева поведението на госпожа Нина Ставрева, кмет на Община Каварна и нейна съпартийка.

Председател на БСП Каварна и на бюджетната ни комисия в общинския съвет стана втората ѝ братовчедка - Виктория Керчева, другият втори братовчед- Ивайло Керчев, изненадващо стана технически ръководител във фирма "Титан", която почиства Каварна. Същият подписва протоколи за почистване, които се разплащат от братовчедката.

Брат ѝ (на Ставрева) Ивайло Иванов, това лято при 40 градусови жеги извърши озеленяване на два обекта та изходите на Каварна, факт, видян от стотици каварненци.

Шофьорът ѝ, изпълняващ и други функции освен служебните, заедно с нейният съпруг заплашваха журналистка от вестник "168 часа".

Назначи за зам.-кмет Ивелина Илиева от ГЕРБ - Добрич, изключителна близка до Живко Мартинов - Суджука, която сега е безработна, защото беше сменена и като зам.-областен управител.

И още много "геройства", които съм описвал през последните две години.
Последното геройство е, че Вашата съпартийка ще въвежда и квестори за сесиите на Общински съвет Каварна, защото екип на Канал 3 си позволи да заснеме последната ни сесия.

Има и още, и още, и още.

Явно другарката Ставрева често си пие кафето със Суджук, но, щом е за ваш кадър -може!

Пред камерите на Нова телевизия Цонко Цонев повтори обвиненията си, като доуточни, че шофьорът и съпругът на Нина Ставрева са се нахвърлили върху колегата от в. „168 часа“ Калинка Пенчева. Шофьорът бил известен в Каварна като „Халвата“. Христо Йовчев бил учител, заедно със Ставрева в продължение на десет години и напуснал професията, за да ѝ стане шофьор, след като я избрали за кмет.

Разказаното от Цонко Цонев за сетен път потвърждава наблюдението на SOSbg.eu, че в България отдавна властва една широка коалиция между ГЕРБ и БСП по отношение на корупцията.

Кметъла хвърля сериозно ръкавица на Елена Йончева. От последващото ѝ поведение ще си проличи доколко тя продължава да е журналист и дали не се е превърнала в политикан. Ако журналистът надделее, Йончева ще трябва да разнищи и тази корупционна ситуация. Замълчи ли си – вече е готов политикан.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички