Клането във Вегас: 9 въпроса без отговори

59 убити, 517 ранени, от които много десетки с опасност за живота, 10 бр. огнестрелни оръжия в хотелската стая. Най-голямото огнестрелно клане в американската история в последните няколко десетилетия
И въпроси, които валят без отговори.

*** 1. Не е ясно как са примъкнати 10 единици оръжия на 32-ия етаж на хотела Mandalay Bayтам заедно с поне над хиляда необходими патрони за клането.
*** 2. Не е ясно как не са забелязани от камериерките, които всеки ден чистят стаите в този хотел.
*** 3. Не е ясно как убиецът е монтирал охранителни камери в хотелския коридор и защо мениджмънтът не е реагирал. А това би трябвало да направи впечатление на персонала и управата.
*** 4. Не е ясно защо въобще не е стрелял по сцената на 22-хилядния концерн (по други данни 40 000 зрители) и по кънтри певеца Джейсън Олдин. Стрелбата започва когато песента си завършва знаменитостта Джейсън Алдейн Убийството на естрадна звезда щеше да го направи много известен, което е добре дошло за един психопат.
*** 5. Не е ясно защо жена му, която е била с него в различните му пътувания, според полицията вече е извън подозрения за съучастие. Става дума за 62-годишната австралийка от индонезийски произход Мерлин Дънли, с която е живял в съдружие (официално нямат сключен брак).
*** 6. Не е ясно как тя хем е разпитана на живо от полицията, та да я извади от подозрение местният шериф, хем според властите по същото време е била извън САЩ и ще бъде разпитана чак когато се върне (ако въобще го направи - бел. моя).
*** 6. Не е ясно защо, ако Падок е стрелял сам (така набързо се произнесе полицията и спря търсенето на евентуален втори съучастник), са разбити 2 прозореца по фасадата на хотела, и то на доста разстояние един от друг (давам снимка), в различни апартаменти.
*** 7. Не е ясно какво е провокирало 64-годишният Падок към тази постъпка. Убийството не е е пристъп на необяснима ярост или неочаквано превъртане. В хотела Падок е бил от 5 дни и както се вижда по арсенала му и по патроните, по барикадираната здраво врата (наложило се да я разбият с взрив, за да успеят да влязат) внимателно се е подготвял за клането
*** 8. Не е ясно как толкова късно се разбра, че убиецът е имал още една месторабота - 3 години в авиационно-военния концерн "Локхийд-Мартин". Това твърдят американски медии (например Фокс нюз). Засега концернът не е поместил нищо в своите профили в социалните мрежи или на уеб сайта си, въпреки че неофициално потвърждава факта.

Падок е жител на гр. Мескит, на близо стотина километра северно от Лас Вегас. В последните години често сменял местоживенеето си от град на град.
Няма деца, с бившата си жена се е развел преди 27 години.

Дете на гангстер, грабител на банки. Баща му - Бенджамин Поскинс Падок е бил в списъка на най-търсените престъпници от ФБР след успешно бягство от затвора (от 1969 до 1977 г.)
"Падок е диагностициран като психопат, той използва огнестелно оръжие при ограбването на банки. Той има суицидални наклонности, той е много опасен" - е част от характеристиката на ФБР.

Синът Стивън е 64-годишен, бивш счетоводител и финансист, заможен. Последната година е работил е като мениджър на затворен комплекс, в който е държал апартамент.
Има брат, който е потресен. Ерик твърди, че баща си двамата не са виждали от малки, че Стивън е бил нормален, без някакви пристрастия, камо ли политически, религиозни или др.
Убиецът е обичал да играе хазарт. През 2012 е подал иск срещу едно от казината в града, но той не е бил приет от съда.

Ислямска държава пое отговорността за клането, но после замълча.
Властите набързо приеха, че няма терористично действие, въпреки че разследването започва едва сега. Това е деветата точка от въпросите, оставаща без отговор.
Има и други, и те тепърва ще се множат.

Източник: Фейсбук

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички