При суджукгейтските и кумгейтските скандали няма невинни

Нека опозиционните критици да бъдат така добри да подгонят и охулят и своите негодници, изсмукващи жизнените сокове на управляваните от тях общини!
Снимка: Карикатура - Между редовете

Чета всеки ден пространни писания и коментари за вилнеещата шуробаджанащина в общините, управлявани от ГЕРБ.

Новопоявили се назначени борци за справедливост от опозицията с фалшив патос заливат публичното пространство с най-пикантни подробности за „Кумгейт” , „Суджукгейт” и прочие.

Обвиненията се сипят едно след едно, като се акцентира върху обществената опасност на това явление.

Надеждата на обвинителите, е че обществото е с къса историческа памет и селективно ще порицае прегрешенията само на управляващите на национално ниво.

Не оправдавам по никакъв начин съпартийците на премиера, които усъвършенстваха партизанщината, като и придадоха ново качество и нови измерения.

Да се твърди обаче , че това е моделът на ГЕРБ е дълбоко невярно и подвеждащо.

Това е моделът на прехода и той никога не е променян по своята форма и същност, нито по време на управлението на СДС, на Симеон Кобурготски, на БСП, нито по време на коалиционните управления.

Системата на байганьовска шуробаджанащина, на разпасан партизанлък, на брутално ограбване чрез обществените поръчки действа безотказно със същата сила и в общините, управлявани от БСП, от ДПС и други партии на прехода, както и при независимите кметове.

Нека опозиционните критици да бъдат така добри да подгонят и охулят и своите негодници, изсмукващи жизнените сокове на управляваните от тях общини. Тогава някой може да започне и да им вярва.

За съжаление корупцията е всеобхватен начин на живот, универсална мярка за успех в днешното общество. Нейните метастази са проникнали навсякъде и във всичко. И това няма да се промени скоро нито чрез театралните оставки на управляващите, нито с престорената лицемерна загриженост за справедливостта на замазнените защитници на справедливостта от опозицията.

Корупционният модел не може да бъде разрушен от онези, които съзнателно го създадоха и които ежедневно трупат пари, имоти и политическо влияние благодарение на него.

Докато не се появят нови политически сили, с нови хора, с нов морал и последователни действия, които да разрушат из основи тази порочна система, душеща всички общини в страната ще бъдем свидетели на нови комични сценки за лековерни наивници.

 

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички