БРАТСКА ОБИЧ

Ердоган обещава газ и инвестиции, Дадич му пее на турски "Осман ага"

Сръбският външен министър Ивица Дачич по време на тържествената вечеря, организирана по повод визитата на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, изпя в негова чест песен на турски език. Видеото публикува в YouTube тв каналът RTS.

Както съобщава BN Televizija дипломатът с микрофон в ръка се приближил до масата, около която били насядали турският лидер със съпругата си и президентът на Сърбия Александър Вучич с жена си Тамар. Дачич иизпълнил песента "Oсман ага".

Министърът на външните работи на Сърбия обича да изпълнява песни по време на тържествени приеми. През юни т.г. той изпя O Sole Mio специално за бившия дипломат №1 на Италия Франко Фратини.

Туреският лидер бе в Сърбия на двудневна визита. На тържествената вечеря, по данни на BN Televizija, президентите си разменили подаръци: Вучич подарил на Ердоган килим, а той от своя страна зарадвал сръбския лидер с шах и велосипед. 

По време на посещението Ердоган обеща газ, инвестиции и подкрепа за Балканите и в частност Сърбия. Според международните наблюдатели двудневното му посещение в Сърбия, която беше в свиреп конфликт с Турция по време на войната в Югославия, би могло да допринесе за засилването на ролята на Турция в региона.

 

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички