Похотливият Уайнстийн е изхвърлен от БАФТА, американската Академията за телевизионни изкуства също му точи ножа

Холивудският филмов продуцент Харви Уайнстийн беше изключен от комитета на наградите БАФТА, предадоха световните агенции. Предстоят разговори за членството му в Академията за телевизионни изкуства, която раздава наградите „Оскар”.

Миналата седмица в. „Ню Йорк таймс” публикува разказите на няколко актриси за нежелан физически контакт и сексуален тормоз от страна Харви Уайнстийн. Сред оплакалите се от него са актрисите Ашли Джъд, Роуз Макгауън, Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, съобщава bTV.

Американската кино академия ще има извънредно събрание тази събота, за да обсъди обвиненията срещу продуцента и следващите им действия.

Филми, продуцирани от компаниите на Харви Уайнстийн – „Мирамакс” и „Уайнстийн къмпани” – са получили до момента колосалните 81 награди „Оскар”.

Междувременно Пиер Лекюр, президент на наградите в Кан, коментира, че осъжда поведението на Уайнстийн.

Обвиненията срещу Уайнстийн продължават да валят. Актрисата и модел Кара Делевин също го обвини в неподходящо поведение. По думите ѝ той се е опитал да я целуне на няколко пъти.

Френската актриса Лея Седу, която игра във филмите за Джеймс Бонд, също разказа за нейното преживяване с филмовия продуцент. Тя била поканена на питие в хотелската  стая на Уайнстийн.

„Говорехме си на дивана, когато изведнъж той скочи и се опита да ме целуне. Трябваше да се защитя. Той е голям и дебел и се наложи да използвам доста сила”, пише тя в писмо до „Гардиън”.

Въпреки обвиненията от нюйоркската прокуратура заявиха, че нямат достатъчно солидни доказателства, за да повдигнат обвинение срещу Уайнстийн.

 

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички