ЦАРСКИТЕ ИМОТИ

Управляващите обявяват как ще удовлетворят претенциите на Сакскобургготски

Снимка: Евроком

Правосъдният и регионалният министър Цецка Цачева и Николай Нанков, както и Атанас Кацарчев, началник на кабинета на министъра на земеделието, храните и горите ще обявяват какви са намеренията на управляващите във връзка с решаването на въпроса с царските имоти.

Брифингът ще бъде в правосъдното министерство, а за него беше съобщено в неделя, информира Дневник. Миналата седмица се появи информация, че държавата ще търси извънсъдебно споразумение по казуса и ще уреди връщането на имотите на Симеон Сакскобургготски със специален закон, с какъвто те са отнети през 1947 г.

През седмицата в отсъствието на лидера си, който беше част от правителствената делегация в Саудитска Арабия, ВМРО излезе с декларация, в която остро протестира срещу подобно намерение. Вчера Красимир Каракачанов обяви, че ВМРО няма да подкрепи такова решение, ако то не е обсъдено на коалиционния съвет на управляващата коалиция.

До момента премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не е коментирал действията на регионалния министър, който от името на държавата поиска спиране на делата за двореца "Врана" и за Царска Бистрица за 6 месеца, за да се търси споразумение. Останалите две партии във властта - НФСБ и "Атака", също не са обявили позицията си.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички