НИ ЧУЛ, НИ ВИДЯЛ

Нинова не иска да чува за „Техноимпекс”, трябвало да говорим за БТК и ЕРП-тата

След последните няколко инцидента с мен, семейството ми взе мерки и вече ходя с частана охрана, която аз си плащам. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред НТВ.

"Винаги съм имала разбирането, че данъците на хората не трябва да отиват за охрана на политиците. Твърда съм в решението си, че няма да използвам държавна охрана", допълни тя.

Нинова не отговори на конкретния въпрос дали при приватизацията на "Техноимпекс" е платена само 10% от цената. Подобни критики отправи бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров. Според неговите твърдения при приватизацията на дружеството са платени 70 хил. долара, а то е струвало 700 хил. долара.

Единственото, което каза Нинова пред Нова тв е, че това твърдение не е вярно. Кое е вярното обаче тя не отговори. Каза само, че по сделката са се произнесли компетентните органи.

"Идеята за ревизия на приватизацията е сведена до тази на „Техноимпекс” и Корнелия Нинова и нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и справедливост. Ако се търси истината, трябва да си говорим за БТК, за ЕРП-тата, за общински имоти, продадени от кмета на София, който сега е премиер”, каза още лидерът на БСП.

"Няма абсолютно нищо вярно в твърденията на ГЕРБ. Не може Антон Тодоров и Тома Биков да са съдници. Те не могат да раздават присъди. По случая "Техноимпекс" са се произнесли компетентните органи. Това са Върховна касационна прокуратура, Софийска градска прокуратура, още веднъж Върховна касационна прокуратура, които ясно заявят, че няма никакви нарушения и са спазени всички необходими законови процедури, като няма данни за престъпления. Главният прокурор Сотир Цацаров казва същото в преписка от 10 юли тази година. Край. Случаят е приключен", заяви още Нинова.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички