ВЪЗМУТЕНИ ГРАЖДАНИ

Хора с фланелки "Булгартабак" слизат от автобуси и протестират пред редакция

Снимка: Капитал

Стотина души, облечени с бели фланелки с надпис "Булгартабак", обсадиха редакцията на "Дневник" и "Капитал" тази сутрин и блокираха улица "Иван Вазов" като част от протест в центъра на София.

Те носеха свирки и вувузели. Протестът премина под звуците на виеща сирена, но без скандирания.

На носените от събралите се плакати беше изписано "Не сме контрабандисти", "Изкарваме си хляба честно" и "Иво Прокопиев - крадецът вика "Дръжте крадеца". Най-често протестиращите скандираха, че не са контрабандисти, като всеки, говорил пред събралата се група хора, завършваше с тези думи.

Пред редакцията на изданията на "Икономедиа" имаше засилено полицейско присъствие.

Проявата продължи около 20 минути, след което групата продължи шествието си към сградата на парламента.

Протестът е организиран след като вчера ръководството на компанията обвини съиздателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев, че публикациите в изданията влияят отрицателно на компанията и застрашават работните места.

Рано сутринта автобуси докараха хора, облечени с фланелки на "Булгартабак" на паркинга пред Националния стадион "Васил Левски". Оттам групата се радзели на два лъча - единият стигна до централата на партия "Да, България", която според ръководството на холдинга също с действията си допринася за лошия имидж на "Булгартабак". По-късно същият лъч мина през редакциите на "Дневник" и "Капитал".

Другият лъч мина през Орлов мост и достигна сградата на Народното събрание, където в момента тече митинг. След като се събраха пред парламента, всички протестиращи се насочиха към сградата на Министерския съвет.

Източник: Дневник

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички