Как Фандъкова&Ко. продават интересите на общината. Коледен подарък за 8,5 млн. лв. за новосъздаден фонд от Лихтенщайн

Георги Кадиев: НормалнаДържава държава ще сезира прокуратурата за извършено престъпление от Йорданка Фандъкова, зам.кмет Барбалов, председател на СОС Елен Герджиков за съмнителната продажба на Общинска банка
Снимка: Investor

Корупцията в Столична община се вихри в пълен размер. Днес е под формата на т. 37 от програмата на СОС: приватизация на Общинска банка.

Първо, продават я на занижена минимална цена: 1 х основния капитал с дискаунт от 18% заради висящо съдебно дело, т.е. цената е 0.82 х основния капитал. За сравнение, KBC купи ОББ за 1.2 х основен капитал.

Второ, и това вече е престъпление: взимат за основен капитал 81.2 млн.лв. Това обаче е основен капитал към 01.01.2015. Основният капитал към 31.12.2016 е 96.5 млн.лв.

Напомням, че Столична община продава 67.6 % от банката.
В първият случай цената е 81.2 х 0.82 х 0.676= 45 млн.лв.  Във втория е 96.5 х 0.82 х 0.676 = 53.5 млн.лв.

Ето така ще откраднат 8.5 млн.лв.

Трето, защо правят дискаунт от 18% от цената заради дело, което от 2011 още е на първа инстанция. Убеден съм, че нарочно го бавят, за да го ползват като претекст за сваляне на цената.

Четвърто, защо са записали условие купувачът да е от Европейската Икономическа Зона, изключвайки американски, швейцарски и японски инвеститори? Ектествено, явява се един (лихтенщайнски) кандидат с цена едва 350 хил.лв. над минималната.

Пето, кандидатът е новосъздаден фонд от Лихтенщайн, мениджиран от CAIAC (www.caiac.li) Никога обаче няма да разберем инвеститорите в този фонд, които най-вероятно са нашенски тарикати.

Абсолютна схема. Нагла и безпордонна. Ето така Фандъкова&Ко. продават интересите на общината.

Поради това:  Нормална държава ще сезира прокуратурата за извършено престъпление от Йорданка Фандъкова, зам.кмет Барбалов, председател на СОС Елен Герджиков и вносителят на доклада Николай Стойнев, както и куп съвносители от ГЕРБ, РБ и патриоти, и фирмата, изготвила оценката с умишлено занижени данни.

Общинският съветник от НормалнаДържава Войслав Тодоров ще поиска отлагане на точката, нова оценка и нови изисквания за участие, както и повишена прозрачност.

Това не може да остане така.

Корупцията ни убива.

Източник: Фейсбук

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички