Проф. Александър Томов за продажбата на Общинска банка: Грабежът продължава, драги сънародници!

Това е поредната скандална приватизация, когато българските държавни институции продават свое имущество на „офшорка”

Излязоха съобщения, че столична община ще продава общинска банка на новосъздаден фонд в Лихтенщайн.

Как Фандъкова&Ко. продават интересите на общината. Коледен подарък за 8,5 млн. лв. за новосъздаден фонд от Лихтенщайн

Това е поредната скандална приватизация, когато българските държавни институции продават свое имущество на „офшорка”. Фондът в Лихтенщайн се менажира в CAIAC. Българските граждани никога няма да разберат кои лица се крият зад този фонд. Тези „инвеститори” най-вероятно са наши лица – политици или близки до политици. За това говори и скандално ниската цена за продажба. За какво разследване на приватизацията се говори, когато грабежът под масата продължава и днес.

В мои изследвания съм доказал, че над 2/3 от всички приватизационни сделки в България са извършени или анонимно, или с един потенциален купувач, т.е. без конкурс. Няма нито едно правителство в последния четвърт век , което да не е нарушило фундаменталния принцип на добрата и ефективна приватизация-прозрачност, открити тендери, конкуренция и в крайна сметка привличане на стратегически инвеститори.

На „офшорки” бе продадена БТК. На „офшорки” бе даден и Булгартабак. Загубата за бюджета е над 1 млрд. лв. На „офшорки” и безценица бяха продадени повечето български предприятия.

Анонимните продажби винаги крият в себе си престъпление: или на политици, които се крият зад адвокатско дружество и получават проценти от сделката, или поради изкуствено занижена цена.

Грабежът продължава, драги сънародници! Корупцията очевидно става все по-голяма.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички