Защо прокуратурата си затваря очите, когато ощетяват обществото с милиарди?

Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално

Както вече SOSbg.eu писа на  02.06.2017г. бе проведена пресконференция в Националния пресклуб на БТА на представители на партия Българска Социалдемокрация – Евролевица и младежката ѝ организация „ЕЛМА“, свързана с изтичане давността на престъпления свързани с извършени неизгодни замени на гори и земи при правителствата на Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски.

След извършени следствени действия и даване на показания от наши представители в ГД „Национална полиция“, шест месеца по-късно прокуратурата отговори на младите социалдемократи с постановление за отказ от образуване на досъдебно производство.

Основните мотиви на Софийската градска прокуратура са свързани с факта, че посочените случаи са били вече предмет на разследване и са решени по същество с надлежни прокурорски актове, които не са отменени по реда на НПК.

Друг основен аргумент на прокурора се състои в неоспоримия факт, че методиката за определяне на цените на земеделските имоти и тяхната оценка, която се използвала при замените  често е водила до формирането на цени в пъти по-ниски от пазарните към определения момент.

Формално прокуроратурата дава своите аргументи за отказ за образуване на досъдебно производство.

Факт е, обаче, че българският народ бе ощетен с над 2 млрд. лв. от неравностойни замени на гори и земи

 Факт е, че и грабежът на КТБ струва 4,5 млрд. лв. на българската държава – като единствените формално посочени виновни са с нищо необлагодетелствали се лица от администрацията на банката и БНБ.

При такова законодателство и такава липса на контрол, повсеместна корупция достигнала апогей по времето на управлението на Бойко от село Банкя няма как българската държава да успее – ще затъваме все повече, ще продължаваме да бъдем още по-бедни.

Неслучайни са и призивите на хора от Северозападна България за присъединяване към Румъния – там отдавна стандарта, заплатите, пенсиите и чувството за справедливост са много по-високо отколкото  у нас.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички