МОТИВИ

Не било съвпадение, че убийството на Христов е извършено в навечерието на европредседателството, смята Каракачанов

„Най-логичната версия за убийството на Петър Христов е отмъщение от престъпния свят". Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред НТВ по повод на показния разстрел на бизнесмена в столицата.

Според него е престъпно, че е изтекла информация за неговото участие за залавянето на бандата на „Наглите".

„Полицията работи и по други версии. Организираната престъпност трябва да се мачка докрай. Навсякъде където има организирана престъпност това може да се случи. Но най-страшно е изтичането на информация", допълни вицепремиерът.

Относно познанството между зам.-председателя на ГЕРБ и бивши вътрешен министър Цветан Цветанов с Петър Христов, Красимир Каракачанов коментира:

„Най-нормалното е, човекът, който е съдействал да се разкрият тези престъпни групи да познава министъра на вътрешните работи, който тогава е бил Цветан Цветанов".

Според Каракачанов не е съвпадение, че убийството е точно преди началото на европредседателството.

„Това се прави заради чуждите медии. И всеки очаква правителството да кляка", обяви Каракачанов и се аргументира с факта, че в един от заводите на "Терем" имало политически искания точно заради европредседателството.

Относно протестите на полицаите той смята, че те са последователни в своите искания от няколко правителства насам.

„Всичко в системата за сигурност е свързано. Не може да се говори само за полиция. Военната полиция също имат заслуги за разкриването на убийството в Нови Искър".

„Направихме ясен знак към службите за сигурност с парите, които бяха отпуснати", категоричен бе Каракачанов.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички