ДОКЛАД

Демократите в САЩ алармират за задълбочаваща се намеса на Русия в Европа, Тръмп не реагирал

Нов доклад на демократите в Конгреса на САЩ предупреждава за задълбочаване на намесата на Русия в цяла Европа, съобщава "Асошиейтед прес".

В доклада се посочва, че дори след като някои западни демокрации реагират с контрамерки, американският президент Доналд Тръмп не е предложил стратегически план за засилване на защитата на САЩ от подобни атаки.

Докладът е първият от страна на Конгреса на САЩ след президентските избори през 2016 г., който подробно описва руските опити за подкопаване на западните демокрации. От "Асошиейтед прес" са се запознали с доклада преди официалното му публикуване по-късно днес.

Докладът, чийто обем е повече от 200 страници и е публикуван от най-високопоставения демократ в Комисията по външните работи към Сената на САЩ, не е подкрепен от републиканците, членове на комисията.

Но дори и без подкрепата на Републиканската партия, тезите в доклада за руски операции в 19 европейски държави загатват за тезите във все още непубликуваното разследване на сенатската Комисия по разузнаването за ролята на Русия по време на президентските избори през 2016 г.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички