ОСТРО

Нинова: Това правителство създава условия да се крадат 10 млрд. лв. годишно

Нов модел на здравеопазването, на образованието и на политиката по доходите, безкомпромисна борба с корупцията - тези приоритети очерта председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова в началото на новата пленарна сесия на Народното събрание. 

На 17 януари ще внесем вот на недоверие за корупция, защото това правителство създава условия 10 млрд. лева да се крадат годишно, посочи тя.

Нинова отбеляза, че според "Евробарометър" 83% от българите сочат корупцията като основен проблем на държавата. По думите ѝ 88 на сто от обществените поръчки се оценяват субективно:

Казвате шест месеца да мълчим - не. Председателството на Съвета на Европейския съюз е шанс да изчистим образа на България и правителството на Бойко Борисов да не си затваря очите пред проблемите, коментира лидерът на БСП

Нека председателството бъде оценено не само като добро домакинство, а да бъде шанс за решаване на два проблема и постигане на две цели - първата е накрая и партньорите, и народът да кажат "За тези шест месеца корупцията намаля" и втората - народът да каже, че стандартът на живот се е приближил поне малко до този на европейските граждани, посочи тя.

Корнелия Нинова описа реалността в първите десет дни от новата 2018 г. така:

 Народът ни продължава да изчезва, 2017 г. бележи печален рекорд на брой родени бебета, посочи тя.

 По думите ѝ поскъпването вече е изяло увеличението на минималната заплата и пенсиите.
  

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички