СКРИТИЯТ ПАРТНЬОР

Карадайъ: Ще продължаваме да търсим преформатиране на управлението

Снимка: Клуб ´Z´

Стабилността на Балканите е в пряка зависимост от скоростта на протичане на процесите на присъединяване на страните от Западните Балкани, а също и продължаване и засилване на диалога Европейски съюз - Турция.

Това заяви в пленарната зала председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация за началото на новата парламентарна сесия:

Не си представяме, че може да бъде постигнато трайно стабилизиране на Балканския регион без включването на Република Турция, най-голямата и силна в икономическо и военно отношение страна в региона, в общоевропейските процеси, колкото и трудно да изглежда това към този момент, посочи Карадайъ.

В ДПС осъзнаваме колко е важно за България да изпълним със съдържание ролята на председател на Съвета на ЕС, да покажем на нашите европейски партньори гостоприемство, организационен и управленски потенциал и активна роля при решаването на общоевропейските проблеми, и още - диалогичност и умение за задаване на посока, воля за необходимите реформи в ЕС и решение за това, посочи Карадайъ.

Според него е важно също България да настоява в дневния ред на европейските институции да влязат и важните за страната ни теми - членството в Шенген, присъединяване към Еврозоната, както и темата за мястото на страните от Западните Балкани в ЕС.

Във външнополитически план ще продължим да участваме активно в общоевропейския процес в контекста на българското председателство. Във вътрешнополитическия живот ще бъдем опозиция на управлението и ще търсим не само корекция на политиките му, но и неговото преформатиране, заяви Карадайъ.

 

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички