"Антикорупционен фонд" даде Сидеров на Комисията за противодействие на корупцията

Сигнал до антикорупционната комисия срещу Волен Сидеров внесе неправителствената организация "Антикорупционен фонд". Той е за недекларирани обстоятелства, които не са отразени в досега подадените от лидера на "Атака" декларации за конфликт на интереси.

Според активиста на организацията Николай Стайков депутатът е регистрирал търговско дружество през октомври миналата година и не е спазил едноседмичния срок за неговото деклариране. Подобно нарушение може да се накаже с глоба от 1000 до 3000 лева.

От "Антикорупционен фонд" уточняват, че сигналът е за търговското дружество "Галерия Стил" ООД, което Сидеров е учредил на 3 октомври и е станал съдружник в него. Той притежава мажоритарен дял в него. Според организацията депутатът все още не е отразил това в декларацията за имущественото си състояние.

Фирмата е декларирала предмет на дейност в областта на търговията с произведения на изкуството и свързани с тях дейности. Преди близо три месеца съпредседателят на "Обединени патриоти" откри своя галерия "Стил", която е съсобственост със съдружника му Светлин Гугов.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички