Симеонов: Медийното пространство е узурпирано от ВМРО, Обединените патриоти не са обединени

„Тази конвенция няма да бъде подкрепена от Националния фронт за спасение на България, от неговите депутати, но референдум няма да бъде подкрепен също. Защото това са 30 милиона лева, 30 милиона грешни пари, които ще бъдат изхвърлени, ще бъдат похарчени за една глупост. Това заяви пред БНТ по темата за Истанбулската конвенция вицепремиерът, съпредседател на „Обединени патриоти" и председател на НФСБ Валери Симеонов.

Той определи референдум по темата като "абсолютно излишен". Именно такова е желанието на колегата му начело на ВМРО Красимир Каракачанов, а такава инициатива вече подеха и от опозицията от БСП.

„Сериозни въпроси като ратифицирането на Истанбулската конвенция се разглеждат и обсъждат на политически съвет, а не в телевизионни студия. Такъв съвет не е имало, въпросът не е обсъждан, въпросът е изключително сериозен. Явно в случая не сме обединени, защото се правят самоволни изказвания, без това да е обсъдено на политически съвет", коментира вицепремиерът Валери Симеонов по повод изказванията на на колегите му Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, че правителството ще падне, ако бъде приета Конвенцията.

Симеонов отрече да е бил на тайна среща с Цветан Цветанов, за да уговаря поведението на депутатите от НФСБ, когато се гласува Конвенцията. През последните 14 дни двамата нито са се виждали, нито са се чували, обясни той.

Такова твърдение отправи другият съпредседател на патриотите Волен Сидеров вчера пред телевизията на „Атака" - „Алфа". Той обяви, че ако правителството падне ще е заради зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който натискал да бъде приета Истанбулската конвенция и се опитвал да влияе на Валери Симеонов, като двамата се чували по няколко пъти на ден.

"С Цветанов нито съм се чувал, нито съм се виждал. Той е с близо 10 години по-малък от мен и да ми определя поведението дали е възможно?", попита риторично председателят на НФСБ.

Симеонов коментира и отношенията в „Обединени патриоти" и обясни, че напоследък липсвала комуникация.

„Дали ще се "изчистят" взаимоотношенията, зависи от Каракачанов, заяви Симеонов.

„Естествено, че има непрекъснато проблеми, има наслоени от няколко месеца напрежения, които са в парламентарната група, като няма никакво желание да бъдат решени тези проблеми, които пораждат напрежение и то най-вече от страна на колегата Каракачанов. Там има едно голямо деформиране на медийните представяния в коалицията, това все пак е коалиция от три партии, но в случая цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО, което си е проблем от няколко месеца. Надявам се да го решим в скоро време", обяви Валери Симеонов.

Източник: Крос

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички