„Обединените патриоти“ са на път да отлюспят Валери Симеонов. Коалицията е разкъсана геополитически

За Волен Сидеров обидата към руския патриарх била равносилна на обида към Бога
Снимка: Frognews. В националистическата детска градина двете другарчета Валерко и Воленчо, ту си играят, ту се карат

Както вече SOSbg.eu съобщи:

"Обединените патриоти" се разграничиха от Симеонов, бранят патриарх Кирил заради фразата, че бил "второразрядно съветско ченге и хитрец, известен като цигарения митрополит на Русия”

Днес председателят на парламентарната група на ОП Волен Сидеров застана на мястото на Валери Симеонов в студиото на „Денят започва“ по БНТ и беше категоричен в оценката си:

Не знам вие, г-н Никодимов, дали сте съгласен патриархът и главата на най-голямата православна църква в света да е наречен измамник. Дали въобще може да се кажат по  думи, които един джихадист или дори ислямист не смее да ги каже? Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш Бог. Преглъщал съм много обиди по мой адрес, махал съм с ръка в името на някакъв път и отборна игра. Това обаче е недопустимо, Симеонов трябва да се извини, добави още лидерът на "Атака".

Така в наши дни атмосферата при Обединените патриоти много заприличва на времената от ранния Съюз на демократичните сили, когато многобройните лидери на различните формации, които създадоха СДС, приказваха каквото им дойде наум пред журналисти и симпатизанти.

Всъщност напоследък Валери Симеонов се опитва всячески да се представи в евроатлантическа светлина. Покрай нанасянето на Националния фронт за спасение на България в сградата на „Раковски“ 134 се заговори за евентуална бъдеща коалиция между НФСБ и остатъчното СДС на Божидар Лукарски.

Кое предизвика силното привличане между Божидар Лукарски и Валери Симеонов?

От друга страна вицепремиерът и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов напоследък доста често е критичен към останалите си партньори в националистическата коалиция:

Симеонов: Медийното пространство е узурпирано от ВМРО, Обединените патриоти не са обединени

Нещо повече Симеонов и преди е алармирал че в България има руска намеса през Газпром, които саботирали опитите за добив на нефт и газ у нас.

Симеонов обвини ВМРО в агресивна медийна политика, не мислел да ходят заедно на евроизборите

Колкото до Волен Сидеров, той винаги е прокарвал безапелационно руската гледна точка в политиката и медиите у нас. При това Сидеров си има своя твърд електорат, който винаги ще го вкарва в парламента. Лидерът на Атака веднъж вече игра „златен пръст“ в полза на БСП през 2013 г. Какво му пречи да го стори пак при следващите парламентарни избори.

Коалицията НФСБ-СДС е силно проблематична не само за конструиране, но и като резултати при едни бъдещи парламентарни избори. Но биха могли да бъдат макар и скромен резерв за ГЕРБ.

Колкото до другия вицепремиер на Обединените патриоти Красимир Каракачанов, там нещата изглеждат донякъде комично. От една страна той е натовски военен министър в правителството на ГЕРБ. Но от другата страна стои Съветската страна, пардон Русия. Каракачанов е обхванат от Хамлетовски мъки:

Как ме мъчи всеки ден, тоз въпрос трагичен. Хем да бъда откровен, хем да бъда симпатичен...

 

 

 

 

 

 

 

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички