Корнелия Нинова се качи във влака на генерал Луков

Незапознатата с историята на Столетницата лидерка застана до агитатори в подкрепа на „Луковмарш“
Снимка: Faktor.bg. Нинова и Костадинов рамо до рамо

Още несвършил протестът, който целеше да връчи оставката на правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти, когато в социалните мрежи се появиха хвалебствени коментари за Корнилия Нинова.

Владимир Танев написа:

БСП ТОЗИ ПЪТ НЕ ИЗТЪРВАХА ВЛАКА
За разлика от десницата, хората от Позитано 20 постъпиха много умно и държавнически – подкрепиха иначе спонтанния протест, огранизиран най-вече от Yordan Michev, Георги Димитров, Възраждане и Българска пролет. Ако бяха останали в миманса, червените губеха своето влияние на улицата. Влияние, което оттук насетне ще бъде много важно за всики онези, които искат и могат да бъдат в авангарда на борбата срещу мутрите. Специални поздравления и за Корнелия Нинова. От един действен иначе опозиционен лидер, днес я видях като истински народен трибун, владеещ езика на улицата в добрия политически смисъл на думата. Дните на ГЕРБ са преброени...

И докато Танев броеше дните на ГЕРБ, един доказано ляв коментатор – Иво Инджов преброи участниците в протеста и попита:

Иска ли БСП властта?

Днес колегите от Faktor.bg отбелязват:

Всеки стремеж на БСП и Корнелия Нинова за обществен ефект се превръща в тежък дефект. Така се случи и с вчерашния протест пред Министерски съвет. Другарката Нинова застана редом до Костадин Костадинов от Движение „Възраждане”, което се инициира също като организатор на протеста.

Скандалното обаче е, че въпросното варненско  движение само преди две седмици се е обявило категорично в подкрепа на Луковмарш, както и на самия ген. Луков.

Изглежда да си председател на партия със столетна история не е толкова просто като да приватизираш едно външнотърговско дружество. Но ренегатите винаги са били повратливи. Ако перифразираме думите на дядо Вазов, можем да кажем:

В бъдещето тъмно не виждаше ясно. Щом лявото е стръмно, ще свърне тя на дясно.

 

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички