Черна завист! Сергей Станишев не преглътна, дори когато Жозеф Дол похвали Бойко Борисов

Вместо да ревнува като актриса от сапунка, най-добре е президентът на ПЕС да поеме политическата отговорност за провалите на левицата в Европа

Партията на европейските социалисти излезе с остра реакция по повод думи на лидера на ЕНП Жозеф Дол пред актива на ГЕРБ в София. Вчера той заяви, че според него българските социалисти не съществуват, откакто България е поела председателството, защото Бойко Борисов е най-успешният шеф в Европа.

В позиция на президента на ПЕС Сергей Станишев се посочва, че комплиментите на Дол към Борисов будят недоумение. Станишев цитира данни от социологически проучвания, според които БСП имат 19 процента срещу 21 процента за ГЕРБ. И допълва, че социалистите са на мястото си, за да следят за интересите на гражданите и да се борят за социална справедливост:

Комплиментите, отправени от президента на ЕНП към българския премиер, че правителството му е най-доброто, също будят недоумение. ГЕРБ в момента управлява България в коалиция с националистически партии, а на управляващите постоянно им се налага да разясняват анти-европейските изказвания на коалиционните вицепремиери и министри. Последният случай беше само преди месец, когато вицепремиер нарече европейският депутат Ска Келер „Зелена джихадистка“. През 2013 г. самият Дол определи един от настоящите коалиционни партньори на ГЕРБ като „ксенофобска партия, която яростно отрича европейския път на България.

Дори в тази по женски раздразнена позиция да има истина, няма как да не отбележим, че откакто Сергей Станишев стана президент на Партията на европейските социалисти, политическите резултати на социалдемократите и социалистите в Европа са направо плачевни. Те поголовно губят изборите навсякъде. За подобни резултати се поема политическа отговорност – подава се оставка. Лидерът на геранските социалдемократи Мартин Шулц го стори въпреки финализирането на преговорите с Меркел за голяма коалиция.

Но явно Сергей Станишев не е европейски политик, а вкопчен в привилегиите си властогонец.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички