Великобритания приема своя версия на закона "Магнитски" срещу корупция извън страната

Депутатите от британския парламент и министри от кабинета на страната са готови със законопроект против корупцията извън страната. Става дума за приемане на жестоки мерки срещу руски чиновници и политици, както и на техни колеги от Източна Европа.
Разследвания и санкции ще се налагат само на доказано корумпирани хора, както и на такива, които нарушават човешките права. Информацията е публикувана в The Telegraph.

По всяка вероятност законът ще бъде версия на приетия в САЩ закон „Магнитски“. Новият законопроект вече е в Палатата на общините, но правителството иска да внесе някои допълнения. Те касаят най-вече още практики на корупция, за които да бъдат преследвани висши държавни служители и хора от управлението и политиката на съответните страни.

Изработването на британска версия на закона „Магнитски“ е започнала преди отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал и негоата дъщеря. Властите в Лондон са категорични, че ако се докаже участие на Москва в тежкото престъпление, то към Русия ще бъдат предприети съответни мерки и санкции.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички