Сикаджии и мутри от някогашното обкръжение на Борисов са хората зад Върбакова, насочва ген. Атанасов

Аферата е много грозна и основната ѝ цел е притежаване на предприятие, което дава възможност за придобиване на над 100 млн. лв. ежемесечно, уточни генералът

Много е грубо това, което се случи с ЧЕЗ, но в същия момент то е резултат на недопустима тактическа грешка на самия премиер Борисов, отвсякъде изскачат факти, които показват, че купувачът е свързан с него, коментира пред bTV председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Важен извод в цялата история е, че в алчността на една група хора да придобиват най-различни хапки от българската икономика, в един момент ще продадат шалтера на електричеството на София на някого, когото не можем да контролираме.

Тези, които стоят зад Върбакови, са една плеяда близки приятели на Борисов от времето на охранителния му бизнес, смята Атанасов.

Аферата е много грозна и основната ѝ цел е придобиване на предприятие, което ежемесечно дава възможност за придобиване на големи суми кеш – над 100 млн. лв., посочи гостът.

Според него държавата няма място в сделката. Тя би трябвало изпреварващо да я контролира и ако има опасност за националната сигурност, да се намеси да не допусне сделката.

През 2003 година, когато Борисов беше главен секретар и имаше масови разстрели на знакови лица, едно от лицата беше Тодор Толев, известен като Бялата лисица. Този човек е много близък с Борисов и са имали общ бизнес - обща фирма в Харманли. Този човек е организаторът на онази голяма далавера с импулсите, където е фирмата на Славчо Върбаков. Те са толкова много факти, свързани с онова обкръжение на Борисов, когато е бил в охранителния бизнес." Това напомни лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в интервюто си за bTV.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички