Путин наредил сваляне на пътнически самолет, готвещ атентат на олимпиадата в Сочи-2014, но трагедията се разминала, признава самият той във филм

Руският президент Владимир Путин наредил да бъде свален пътнически самолети, за който имало информация, че превозва бомба с цел атентат на откриването на Зимната олимпиада в Сочи през 2014 г. В крайна сметка трагедията била избегната.

Това посочва самият държавен глава на Русия в документален филм. Путин заявява, че е получил информация, че самолетът, пътуващ Украйна до Турция, е бил отвлечен.

„Казаха ми: самолет от Украйна до Истанбул е бил похитен, а похитителите искат кацане в Сочи”, казва Путин.

Според данните, представени на държавния глава на Русия, пилотите на турския „Боинг” 737, със 110 души на борда, заявили че пътник в самолета има бомба и им казал да отклонят курса към руския град, в който започвали зимните олимпийски игри.

Путин добавя, че бил информиран от служителите по сигурността, че процедурата в такава ситуация е сваляне на самолета.

„Казах им: действайте според плана”, признава Путин. Минути по-късно той получил още едно обаждане, което го информирало, че се касае за фалшива тревога. Скоро след това самият Путин пристигнал на стадиона за откриването на Олимпиадата в Сочи.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички