ТЪЛКУВАНИЕ

Думите на Кирил били справедливи и казани с пасторска любов, заяви Решетников и благодари на Сидеров

Думите на руският патриарх са справедливи и казани с пасторска любов. Това заяви във "Фейсбук" бившият генерал от руското разузнаване Леонид Решетников по повод изявленията на патриарх Кирил в България.

„Този конфликт нямаше да придобие такъв размах, ако не беше ситуацията, в която са Русия, Европа и целият свят... Западният свят, в който сега се включва България, оказва изключително мощен натиск върху Русия с цел, както казва Владимир Путин, да спре развитието й. Ние с вас се оказахме от различните страни на това разделение”, написа Решетников в социалните мрежи.

Бившият генерал от руските разузнавателни служби, за когото се появиха твърдения, че е лансирал кандидатурата на Румен Радев за президент на България преди година и половина, благодари на страницата си във „Фейсбук“ на лидера на "Атака" Волен Сидеров, на Боян Чуков, както и на председателя на национално сдружение „Русофили“ Николай Малинов за позициите им повод на последните събития, довели до ново напрежение в българо-руските отношения.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички