СЪДЪТ СЕ РЕФОРМИРА

Шефът на Апелативната специализирана прокуратура подаде оставка без мотиви и без дебат

Ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е подала оставка, стана ясно на редовното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Съдебните кадровици гласуваха молбата единодушно и назначиха Попова за редови обвинител в същата прокуратура, информира БНР.

Попова подава оставка няколко месеца преди края на първия си мандат и в момент, в който специализираните съд и прокуратура вече са единствено компетентни да гледат т.нар. "корупционни дела". Точката влезе като извънредна в дневния ред на Прокурорската колегия – без мотиви и без дебат. До избора на титулярен шеф поста на Попова временно поема заместникът ѝ – Николай Найденов.

Днес съдебните кадровици образуваха дисциплинарно производство срещу следователя Бойко Атанасов, който през последните години стана известен с острите си критики към главния прокурор и с фразата си, че в държавното обвинение и в следствения отдел към Градската прокуратура има "шпицкоманда“, която образува "дела на трупчета" за шантаж на политици и магистрати. Дисциплинарката е по искане на градския прокурор на София Емилия Русинова. Защо – не стана ясно, но пък искането ѝ беше подкрепено – отново единодушно.

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички