Какви са реалните причини за фалита на „Литекс моторс“?

Ще се измъкне ли Гриша Ганчев от задълженията си с помощта на съдебни процедури и преточване на активи? Защо неговите дружества не бяха включени към "пълния списък на некоректните длъжници на КТБ?
Снимка: Vbox7

Знаете ли кое е общото между търговските дружества "Литекс Моторс",  "Прима консулт индъстри”,“Уотърсий България” и “Терексим”? От една страна те са свързани с бизнеси на Гриша Ганчев. От друга страна тези дружества няма да ги намерите в така наречения "Пълен списък с некоректните длъжници на КТБ: ПЪЛНИЯ СПИСЪК ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

От трета страна "Литекс Моторс" е поискал производство по несъстоятелност заради задължения към КТБ. Само на 17 февруари синдиците на банката подали втора искова претенция за над 57 млн. лв., като част от обща претенция за 234,4 млн. лв.

За сведение  най-мащабният длъжник в осветения "Пълен списък" - ТЦ-ИМЕ АД дължи 181 278 024.18 лв.

Цялата тази бъркотия ни подтикна да попитаме:

- Защо досега не бяха осветени задълженията на Гриша Ганчев и свързаните с него лица към КТБ?

- Доколко обявяването във фалит на „Литекс  моторс“  е начин за избягване на задължения към КТБ, дълговете на която изплаща целият народ?

- Какви са кредитите, отпуснати от КТБ към фирми, с участието на Гриша Ганчев и Данаил Ганчев?

- Прехвърлянето на бензиностанции и бази на „Петрол“ през различни фирми начин ли е да се прикрият активи, с които са гарантирани кредити от синдиците на КТБ?

SOSbg отправя официално своите въпроси към Комисията по финансов надзор и синдиците на КТБ

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички