СПОРЕД ДЪРЖАВНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ

Сирийската противоракетна отбрана е отразила атака от неизвестен източник срещу тяхна военновъздушна база

Снимка: Xinhua. Снимката, направена на 17 април 2018 г., показва предполагаема ракета на противовъздушната отбрана в южната част на Дамаск, Сирия. Сирийските въздушни защити реагираха на ракетна атака, смятана за извършена от Израел, която е насочена към две бази в Сирия след полунощ във вторник, според информационната служба на сирийската армия.

Сирийската противоракетна отбраната е отреагирала на ракетна атака над Хомс срещу сирийската военновъздушна база Шайрат. Нападението е било извършено вчера късно вечерта, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на сирийската държавна телевизия.

Медията съобщава, че ракетите са били свалени от противоракетната отбрана на Сирия. В съобщението не се казва кой може да е нанесъл ударът.

Според новинарския сайт "Ал Масдар" ударът е бил нанесен от израелските военновъздушни сили от въздушното пространство на Ливан. Базата се намира в сирийската провинция Хомс, предаде ТАСС.

Правителствената телевизия "Ал Ихбария" съобщава, че сирийските военновъздушни сили са унищожили девет ракети над базата Шайрат, допълва агенцията.

Пентагонът каза, че няма информации за американска военна активност след съобщенията на сирийската телевизия за атака срещу базата Шейрат в провинция Хомс, предаде Ройтерс.

Няма американска военна активност в този район по това време, каза Ерик Пахон, говорител на Пентагона. Не разполагаме с допълнителни сведения, които да съобщим, допълни той.

Армията на Израел пък каза, че не разполага с информации за какъвто и да е удар в сирийската провинция Хомс. Това заяви пред ТАСС представител на военната пресслужба.

Същевременно медийното звено на проиранското движение Хизбула съобщи, че днес сирийските противовъздушни сили са прехванали и три ракети, насочени към военното летище Думаир, североизточно от Дамаск, предаде Ройтерс.

По-рано днес сирийската държавна телевизия не съобщи нищо за удар по Думаир, когато съобщаваше за ракетна атака по Шайрат в Хомс.

Източник: БТА

 

newsbox

Виж всички

Култура

Виж всички