На 5ти май по ТВ Евроком се излъчи поредния брой на предването „Заедно, българи“ с водещ проф. Александър Томов.

Уважаеми Приятели,

 

На 5ти май по ТВ Евроком се излъчи поредния брой на предването „Заедно, българи“ с водещ проф. Александър Томов.

 

Първи гост бе добилият широка популярност и обществена подкрепа доц. Атанас Мангъров. Доц. Мангъров бе сред малцината медицински лица в страната, които от началото на кризата с ковид-19 имаха устойчиво и постоянно становище по отношение на необходимите мерки и действия във връзка със ситуацията за разлика от преекспонираните медийно членове на т.нар. „Национален оперативен щаб“, които постоянно променяха твърденията и позициите си и преди всичко всяваха напълно излишна паника и страх в населението, вероятно поради незнание и липса на опит, а може би и по други причини.

Доц. Мангъров ясно заяви за пореден път, че човечеството е срещало вече подобни вируси и се е справяло с тях без да е било необходимо да се органичава и спира стопанския живот в почти целия свят. Въпреки очевидните грешки на властта, доц. Мангъров призова да гледаме напред и да дадем предложения как срочно да възстановим заетостта в страната.

 

Вторият гост Иван Нейков – бивш министър на труда и социалната политика коментира до тук приетите мерки и тези, които трябва да се предприемат. Според Нейков привнасянето на готови практики от други държави не винаги работи и не винаги е превилно. Според Нейков рязкото покачване на безработицата и затрудненото функциониране на цели сектори като туризъм и транспорт тепърва ще влияе косвено на другите сектори от икономиката.

 

В заключение водещия проф. Томов направи емоционално обръщение към премиера Борисов по повод изказаното от Борисов определение към неговите критици – „тулупи“.  Повече може да видите на следните линкове:

 

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/7991

https://eurocom.bg/show/zaedno-bulgari/7993

 
 
Поздрави!

newsbox

Виж всички

Цивилизация

Виж всички

Виж всички